Amateur natuurbegraver

Iemand die ontzettend veel houdt van de natuur stuurde mij onderstaand afschrift van een open brief  aan de Commissie Ruimtelijke Ordening van de provincie Gelderland.

Gelderse Roos , 24 januari 2017
Dames en Heren,

Op enige afstand volg ik de discussie over natuurbegraven. Zo hoorde ik op Omroep Gelderland dat een Brabantse meneer ons goede ideeën aan de hand deed om het begraven in de natuur ook in Gelderland ruim in te voeren.
Ik wil dit idee bijvallen. Het is zo mooi om op te gaan in de natuur en daarmee geheel een te worden.
Dat wil ik ook graag in mijn achtertuin. Ik weet dat iemand in Brunssum daar achteraf toestemming voor gekregen heeft toen hij zijn vrouw in zijn tuin had begraven. Ik vraag u vooraf toestemming om mijzelf en mijn dierbaren in mijn tuin te begraven.
Het is voor mij een prima verdienmodel want kost mij niet zoveel als bij de gemeente. Ik doe ook niet aan grafstenen, alleen een houten schijf. Hoewel die ook niet strikt nodig is want wij weten wel waar wij willen liggen. Allemaal rond de perenboom in mijn tuin.
Het mooie is dat wij dan altijd weten dat dit natuur blijft want niemand gaat op graven bouwen of iets aanleggen dat daar niet past. Het is daar nu geplaveid, dus wij maken ook nog nieuwe natuur.
Voor vervuiling van de grond hoeft u niet bang te zijn want ik heb gehoord van een meneer van Alterra dat het milieurisico verwaarloosbaar is. Dus laten we dat ook maar verwaarlozen.
Na realisering van de begrafenissen kan mijn tuin zonder meer worden opgenomen in het Gelders Natuur Netwerk. Dat kan kosteloos. Ik weet zeker dat de bewoners van mijn huis na ons ook graag in deze nieuwe natuur wandelen en de hond uitlaten. Alleen vind ik het niet leuk om daar kinderen te laten spelen. Maar daar zullen de ouders wel op letten.
Ik hoop dat u mij toestemming geeft en dat veel mensen dit voorbeeld zullen volgen. Op die manier zit Gelderland vol met verdienmogelijkheden. En het moet kunnen.

En over onze protheses, knie, heupen en pacemakers, behoeft u zich geen zorgen te maken. Alle natuurbegraafplaatsen moeten in de toekomst toch gesaneerd worden. Dan kunnen ze ons tuintje wel meenemen. Wel jammer voor de perenboom.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *