Natuurmonumenten is toekomstbestendig!

Onze nationale behoedster van de natuur, Natuurmonumenten, denkt vooruit. De vereniging heeft een probleem met een sterk vergrijzend ledenbestand, nu gemiddeld op de AOW- gerechtigde leeftijd. Daar moet iets aan gedaan worden.

Door Gelderse Roos, 17 januari 2017

Het goede idee is: RAARRR, het kinderprogramma van de vereniging: Stap de deur uit, is een stap in RAARRR. RAARRR is buiten. Buiten waar je altijd iets beleeft.
Natuurmonumenten wil kinderen en hun ouders stimuleren om vaker naar buiten te gaan. Lekker buiten, fantaseren, klimmen, klauteren en knutselen.Daar worden kinderen blij van. Aan de hand van uitdagende kaarten van RAARRR kunnen kinderen de natuur volop ontdekken.

En Natuurmonumenten houdt woord. Er is veel te doen en te ontdekken in de natuur. Je kunt fantaseren en je laten verrassen.
Binnenkort met een nieuw spelletje. De kinderen zoeken een lange stok. Niet van de bomen of struiken aftrekken want dat is niet goed voor de natuur.
Nee, een lange stok maken van een tak op de grond waar je een mooi puntje aan kunt maken.
Steek die in de grond om de bosbodem te ontdekken. Zie de humus laag en let op de mossen de kruiden die groeien in de natuur. Spaar de plaatjes maar niets beschadigen want Natuurmonumenten is zuinig op de natuur.

Voor de ledenbinding op lange termijn mag je je lange stok wel eens dieper in de grond steken. Als het dan hol klinkt heb je een bonuspunt. Dan is je stok op een kist gestuit. Niet verstoren natuurlijk maar je hebt kennisgemaakt met een verdienmodel. Ook belangrijk. Ook voor later. Je weet nooit.

Je kunt er nog eens aan terugdenken als je leest over vermesting van de natuur en leert dat goed natuurbeheer nu juist verschraling vraagt. En hoe de mensen zo inventief hebben kunnen zijn met het vermarkten van de natuur en het vinden van een manier om de grond juist te vermesten door natuurbegraven.
En als je moet meebetalen aan het onderhoud van verlaten natuurbegraafplaatsen of hoort over de noodzaak om te saneren.
Je kunt altijd zeggen dat je erbij geweest bent en het begin hebt meegemaakt en wel eens een ‘hit’ gehad hebt en een bonuspunt hebt verdiend.
Later heb je een malus want je leert de gevolgen kennen.Maar je leert er altijd iets van. Hoe het niet moet. En dat is belangrijk want dan wordt jij een betere bestuurder. Dankzij RAARRR.
Heerlijk buiten geknutseld.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *