Koopmansgeest bij Natuurmonumenten

Bij het in het wildbegraven van stoffelijke overschotten komen heel wat zware metalen in de natuur. Bijvoorbeeld kunstheupen en kunstknieën. Pacemakers niet want die worden er tevoren uitgeopereerd. Vanwege de batterijen, hè. We weten dat dat slecht is voor de natuur. Maar een beetje kobalt en titanium? Een knie(s)oor die daar over zeurt.

Door Gelderse Roos, 8 januari 2017

Onze onvolprezen Natuurmonumenten heeft zich begeven op het pad van natuurbegraven. Daarom heeft Natuurmonumenten een verbond gesloten met de commerciële begrafenisondernemer Natuurbegraven Nederland B.V.  U weet wel, het bedrijf dat zo goed bomen en struiken met wortel en tak uit de natuur kan trekken om vervolgens een goed geëgaliseerd veld te hebben om natuurliefhebbers te begraven. Alles uit liefde voor de verwijderde natuur.

Het klinkt niet logisch dat Natuurmonumenten hieraan meewerkt. Toch is dat zo. Omdat zij aan ‘business development’ doet, de natuur wil vermarkten en omdat de leden het vragen. Ja, heus, dat is het argument.

Wij zijn natuurlijk bereid de Vereniging te helpen bij haar streven een grijpstuiver te verdienen met- en in de natuur. Daarom, Natuurmonumenten, denk eens aan het hergebruik van kunstheupen en kunst knieën. Die laten uw bejaarde leden zo maar achter in de natuur. Zonde toch?

Recyclen dan maar. U kunt door de boswachters metaaldetectoren laten verhuren, kleine voor de kinderen natuurlijk. Bij een hit moet er worden opgegraven onder toezicht van de boswachter, dat wel. Want er mag niet te wild worden gegraven in de kwetsbare natuurmonumenten.

Het gaat echt wel om aantallen. Nu al circa 25000 kunstheupen en datzelfde aantal kunst knieën per jaar in ons land. En dat gaat verdubbelen. Er zit dus muziek in voor de Vereniging.

En maak het gezellig. Iedere ‘hit’ wordt vermeld in het clubblad, met foto van de vinder en een klein in memoriam voor de drager van de prothese. De opbrengst wordt gedeeld tussen de Vereniging en de vinder.

Kijk, dan wordt natuurbegraven toch nog eens populair. Daarmee kan Natuurmonumenren haar geschonden imago oppoetsen.

schermafbeelding-2017-01-07-om-23-03-53

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *